poslechněte si cd tvrdohlavá
koncerty 2024

Helena Vondráčková | Oficiální internetové stránky

Dlouhá noc - Dance Hits Collection | album tanečních úprav největších hitů

21. června 2024

náhled Zpěvačka, tanečnice, stepařka a herečka Helena Vondráčková vydává u příležitosti narozeninového galakoncertu v O2 areně v Praze Helena 77 album Dlouhá noc (Dance Hits Collection) produced by Mark Voss.

Album tanečních úprav největších hitů Heleny Vondráčkové vytvořil spolu s naší pěveckou legendou jeden z nejvyhledávanějších producentů taneční hudby česko-slovenské scény současnosti Mark Voss. „S Markem jsme se poznali sice teprve nedávno, o to intenzivnější byla naše spolupráce. Bylo fajn pozorovat, jak písně, které zpívám vlastně už desetiletí, dostávají novou tvář," říká k setkání s producentem sama zpěvačka.

Nejnezapomenutelnější a nejžádanější Heleniny písně dostaly novou podobu ve stylu EDM (electronic dance music). „Jako by se písně vylouply v jiném světle a měly jinou energii. Marek přistoupil k původním nahrávkám sice s úctou, ale bez předsudků, a nabízí nový pohled na ně."

Etablovaný producent Mark Voss nedávno bodoval v rádiových hitparádách v Čechách a na Slovensku s remixem hitu V dolinách někdejší slovenské megastar, předčasně zesnulého zpěváka Karola Duchoně. Tentokrát stál před úkolem natočit celé album. "Každopádne to bola obrovská výzva, ale aj zodpovednosť, môcť si siahnuť na tie najväčšie hity speváckej legendy akou je práve Helenka. Nebolo to jednoduché, priznám sa, pretože som k dielu pristupoval ako k remixom, ale snažil som sa vytvoriť nové tanečné verzie. Práca s Helenou v štúdiu bola neuveritelne profesionálna, ale aj zábavná a inšpiratývna. Občas som mal pocit, že už máme pár albumov za sebou," usmívá se nad vzpomínkou nad společným pobytem ve studiu Mark Voss.

Helena Vondráčková letos slaví neuvěřitelných 60 let na scéně. Kromě turné po Čechách a na Slovensku nedávno zahájila mimořádnou výstavu v Galerii Tančící dům v Praze s více jak 300 exponáty nashromážděnými za celou svou kariéru a podrobně mapujícími 6 dekád, po které tato výjimečná zpěvačka těší svoje publikum.

Album Dlouhá noc (Dance Hits Collection) produced by Mark Voss na digitálních službách: https://WMCZ.lnk.to/DlouhaNoc

Další videa najdete na YouTube.

Související odkazy: